Η τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου Γ’ και της βασίλισσας Καμίλα θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2023 και θα σηματοδοτήσει την άνοδο στην εξουσία του νεότερου και γηραιότερου μονάρχη που ανέλαβε ποτέ το αξίωμα. Η τελετή αναμένεται να «ενσωματώσει αρχαίες παραδόσεις αλλά και να κοιτάξει το μέλλον», δήλωσε η βασιλική οικογένεια.

Σε μια τελετή που αρμόζει στην βασιλική οικογένεια, οι γυναίκες θα διακοσμηθούν με μοναδικά και ενδιαφέροντα διαμαντένια κοσμήματα, ειδικά στέφανα και τιάρες.

Για παράδειγμα, η Charlene, πριγκίπισσα του Μονακό, η οποία αναμένεται να φτάσει με τον σύζυγό της Πρίγκιπα Αλβέρτο στην τελετή στέψης, μπορεί να φτάσει με ένα στέμμα, το οποίο έχει ονομαστεί το πιο ακριβό στέμμα από όλα τα διαμαντένια στέμματα, που ονομάζεται Diamond Foam Tiara…

Το στέμμα σχεδιάστηκε από τον Lorenz Bäumer, έναν κοσμηματοπώλη από το Παρίσι. Το στέμμα μοιάζει σαν να είναι υφαντό από ‘κύματα’ λευκού χρυσού, διακοσμημένο με διαμάντια στις άκρες. 

Το βάρος του μεγαλύτερου «κύματος» ανάμεσά τους είναι 8 καράτια και το συνολικό βάρος του κοσμήματος είναι περίπου 60 καράτια.

Στην εκθρόνιση αυτή ίσως δούμε τα πιο όμορφα και ακριβότερα στέμματα του κόσμου

Με αφορμή την εκθρόνιση είναι ευκαιρία να δούμε τα 7 πιο όμορφα και ακριβά στέμματα στον κόσμο.

Στη θέση 7 είναι το στέμμα του João Vi Portuguese

Crown Of Joao Vi English

Το στέμμα του João Vi Portuguese είναι φτιαγμένο από χρυσό και διακοσμημένο με πολύτιμα κοσμήματα. Κλάπηκε από τον Καθεδρικό Ναό Catarina το 1998, αλλά έκτοτε ανακτήθηκε από την αστυνομία και επιστράφηκε στον νόμιμο ιδιοκτήτη του.

Είναι το στέμμα που φτιάχτηκε για τον Βασιλιά Ιωάννη 6ο αφού είχε καταλάβει την Πορτογαλία. Το πορτογαλικό βασιλικό στέμμα, όπως είναι επίσης γνωστό, έχει μια μεταλλική βάση και ένα ανώτερο στρώμα που αποτελείται από έξι τόξα μπροστά με τέσσερα μικρότερα σε κάθε πλευρά που αντιπροσωπεύουν αγγέλους που κρατούν ψηλά το σταυρό που αντιπροσωπεύεται από δύο μεγάλες πέτρες εκατέρωθεν.

Στη θέση νούμερο 6 είναι το στέμμα της Νορβηγίας

Το στέμμα της Νορβηγίας, το Τάγμα του Αγίου Όλαβ.

Τα κοσμήματα του στέμματος της Νορβηγίας, γνωστά και ως το Τάγμα του Αγίου Όλαβ και κομματιάστηκαν από μια ομάδα που ονομάζεται The Most Terrible Secret το 1984, είναι κατασκευασμένα από χρυσό και πολύτιμα κοσμήματα για χρήση στις στεφές. Αρχικά υπήρχαν εννέα αντικείμενα, αλλά τώρα έχουν απομείνει μόνο πέντε αφού χωρίστηκε σε έξι μέρη με ένα να λείπει ακόμα. Τα ενδύματα στέψης της Νορβηγίας, έχουν χαθεί εδώ και πολύ καιρό και με τα περισσότερα αντικείμενα χρονολογούνται από το 1818 κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Jean Bernadotte ως βασιλιά Carl III Johan. Ο τελευταίος βασιλιάς και βασίλισσα σε αυτή τη χώρα ήταν ο Haakon VII και η σύζυγός του Maud, που φόρεσαν αυτά τα στέμματα στη δική τους τελετή στέψης το 1905.

Στην πέμπτη θέση είναι το στέμμα της Τσεχίας

Bohemian Crown Czech Republic

Το Bohemian Crown Czech Republic είναι φτιαγμένο από χρυσό και πολύτιμα κοσμήματα, με την κορυφή του να φέρει ένα μεγάλο ζαφείρι. Το στέμμα χρησιμοποιήθηκε από τον αυτοκράτορα Κάρολο Δ’ για να νομιμοποιήσει την εξουσία του ως Βασιλιάς της Βοημίας το 1347, όταν ανέλαβε την εξουσία αφού τους κυβέρνησαν οι Άγιοι Ρωμαίοι Αυτοκράτορες για 130 χρόνια.

Η Τσεχική Δημοκρατία φαίνεται να είναι το πιο πολύτιμο και πολύτιμο μέρος του θησαυρού της Βοημίας. Όχι μόνο είναι φτιαγμένο από χρυσό 22 κερατίων, αλλά και στολισμένο με μια πληθώρα κοσμημάτων, όπως ρουμπίνια, μαργαριτάρια, σμαράγδια και πολλά άλλα πετράδια. Το στεφάνι δημιουργεί ένα όμορφο στέμμα που θα έκανε οποιονδήποτε να θέλει να φορέσει αυτό το στοιχείο στο κεφάλι του περήφανα!

Στην τέταρτη θέση συναντάμε το στέμμα της Δανίας

Danish Crown Regalia

Το Danish Crown Regalia είναι φτιαγμένο από ένα μεγάλο ασημένιο μπολ που δημιουργήθηκε τον 16ο αιώνα. Το στέμμα έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες και συνοδεύεται από πολλά βασιλικά αντικείμενα, όπως σημαίες, σπαθιά, σφαίρες, σκήπτρα και πολλά άλλα! Λέγεται ότι ανήκε κάποτε στον βασιλιά Χριστιανό Γ΄, αλλά τον έλιωσε για να μην αφήσει πίσω τον θησαυρό του όταν έφευγε από τη Δανία, αφού ονομάστηκε παράνομος από τον Φρειδερίκο Β΄ της Δανίας λόγω της διεκδίκησής του στον θρόνο. Τα κοσμήματα του στέμματος της Δανίας αποτελούν απόδειξη της πλούσιας και συναρπαστικής ιστορίας της χώρας. Βρέθηκαν το 1551, αυτά τα πολύτιμα έργα τέχνης εκτίθενται τώρα για όλους στο Μουσείο της Δανίας, συμπεριλαμβανομένων 3 βασιλικών στέμματα που χρονολογούνται πριν από αιώνες! Το δανέζικο στεφάνι είναι επίσης ένα απίστευτο έργο τέχνης που αξίζει να θαυμάσετε με τον περίπλοκο σχεδιασμό του από χρυσό και επικαλυμμένο με μαργαριτάρια. Αυτό το κομμάτι σχεδιάστηκε από τον Didrik Fyren που το ολοκλήρωσε έξι χρόνια μετά τον θάνατό του αφήνοντας πίσω του μια κληρονομιά τόσο υπέροχη που δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ!

Στην πρώτη τριάδα είναι το στέμμα του Βασιλείου της Βαυαρίας

Crown Of The King Of Bavaria

Το Στέμμα του Βασιλιά της Βαυαρίας είναι φτιαγμένο από χρυσό και πολύτιμα κοσμήματα. Δημιουργήθηκε το 1777 για τον Μαξιμιλιανό Γ’ Ιωσήφ, εκλέκτορα Παλατίνο που έγινε δούκας και αργότερα βασιλιάς της Βαυαρίας. Αρχικά κατασκευάστηκαν δύο στέμματα, αλλά το ένα δόθηκε στη Ρωσία ως δώρο από τον αυτοκράτορα Νικόλαο Α’ το 1842, το οποίο τώρα βρίσκεται στο Μουσείο Οπλοστασίων του Κρεμλίνου της Μόσχας. Το 1806, η Βαυαρία έγινε το αρχαιότερο βασίλειο της Ευρώπης. Εκείνη την ημέρα ο βασιλιάς Λουδοβίκος Α’ φορούσε ένα ανεκτίμητο στέμμα με διαμάντια και άλλα πλούσια κοσμήματα στην κορυφή του κεφαλιού του – αλλά αυτό δεν ήταν ένα παλιό κομμάτι! Το έμβλημα διαθέτει ένα ιδιαίτερα ιδιαίτερο κόσμημα: ένα ασυναγώνιστο διαμάντι γνωστό ως «το Wittelsbach». Λέγεται ότι αξίζει περισσότερο από ό,τι όλοι οι υπόλοιποι συνομήλικοι μαζί, λέγεται επίσης ότι κανένα χρηματικό ποσό δεν θα μπορούσε ποτέ να αγοράσει ένα τόσο όμορφο διάδημα – ωστόσο, ακόμη, οι ειδικοί εκτιμούν αυτόν τον θησαυρό στα 17 εκατομμύρια δολάρια με τα σημερινά πρότυπα.

Μια θέση κάτω από την κορυφή είναι το στέμμα της Αυστρίας

Αυτοκρατορικό Στέμμα της Αυστρίας

Το Αυτοκρατορικό Στέμμα της Αυστρίας είναι φτιαγμένο από χρυσό και πολύτιμα κοσμήματα. Αρχικά κατασκευάστηκε για τον αυτοκράτορα Φραγκίσκο Β’, ο οποίος ήθελε να παντρευτεί τη Μαρία Θηρεσία, αλλά το στέμμα δεν είχε ολοκληρωθεί εκείνη την εποχή, οπότε φόρεσε ένα προσωρινό από ασήμι, ενώ το δικό της περίμενε να ολοκληρωθεί. Η τελετή στέψης πραγματοποιήθηκε στη Φρανκφούρτη στις 28 Οκτωβρίου 1745 με εντυπωσιακή προσέλευση, καθώς πολλοί βασιλιάδες, βασίλισσες, πρίγκιπες και πριγκίπισσες παρευρέθηκαν σε αυτή την εκδήλωση. Αυτό το όμορφο διάδημα διαθέτει πλούσια διαμάντια γύρω του εκτός από την πλάτη του που απεικονίζει δύο αρχαγγέλους να κρατούν ασπίδες με εναλλασσόμενες ασπρόμαυρες ρίγες. Το πιο ενδιαφέρον – αν κοιτάξετε αρκετά προσεκτικά – θα παρατηρήσετε ότι δεν υπάρχει σταυρός πουθενά μέσα στα Αυστριακά Διαδήματα! Σήμερα κάθεται περήφανα στο Schatzkammer της Βιέννης και βρίσκεται εκεί από τότε που τα κοσμήματα του στέμματος δόθηκαν στην Αυστρία από τον αυτοκράτορα Φραγκίσκο Α’ το 1521. Το στέμμα του Αυστριακού αυτοκράτορα το 1806 ήταν κυρίως γνωστό για τις πέτρες του και είχε ένα πολύτιμο στέμμα, δαχτυλίδι, σφαίρα. Η τιμή είναι ακριβή που είναι περίπου 18 εκατομμύρια δολάρια, αλλά υπήρχαν 36 χιλιάδες διαμάντια Wittelsbach που έκαναν αυτό το βασιλικό κόσμημα πιο ακριβό από οτιδήποτε άλλο.

Δώσει πέρσι το ακριβότερο στέμμα στον κόσμο μέχρι αυτή τη στιγμή είναι το στέμμα Μεγάλης Βρετανίας

Στέμμα του Ηνωμένου Βασιλείου

Το πιο ακριβό στέμμα στον κόσμο 2023 είναι το στέμμα του Ηνωμένου Βασιλείου . Αυτό το στέμμα αξίζει 39 εκατομμύρια δολάρια και είναι ανεκτίμητο λόγω της ομορφιάς του. Έχει ένα συνολικό κόσμημα που περιλαμβάνει δαχτυλίδια, σπαθιά, σφαίρα και πολλά άλλα πράγματα επίσης. Ένα από τα πιο όμορφα και ιστορικά αντικείμενα που ανήκουν στη Βρετανία, αυτοί οι θησαυροί έχουν περάσει από γενιά σε γενιά από το 1660 όταν ο βασιλιάς Κάρολος Β’ ανέβηκε στο θρόνο αφού ανακηρύχθηκε βασιλιάς κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης που κάλεσε το Κοινοβούλιο στις 29 Μαΐου. Αυτά τα ανεκτίμητα αντικείμενα αποτελούνται από μια εκτεταμένη γκάμα πολύτιμων λίθων που περιλαμβάνουν ζαφείρια, ρουμπίνια, σμαράγδια και διαμάντια μεταξύ άλλων με μερικά σε χρυσό ενώ άλλα συν αρμολογήθηκαν με ασήμι ή λευκό χρυσό.

Author giorgos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *