Η τεράστια ποικιλία ρολογιών που υπάρχουν στην αγορά καθιστά την επιλογή κατάλληλου ρολογιού λίγο δύσκολη. Το κλειδί για την επιλογή ενός ρολογιού έγκειται στον προσδιορισμό των προτεραιοτήτων σας και στη διασφάλιση ότι το ρολόι που θα επιλέξετε ταιριάζει στον προϋπολογισμό και τον τρόπο ζωής σας.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε ένα ρολόι

Πριν την αγορά ενός ρολογιού, είναι σημαντικό να κατανοήσετε λίγο τα ρολόγια, το στυλ και τους τύπους που διατίθενται. Δεν μπορείτε να επιλέξετε το καλύτερο ρολόι για τον εαυτό σας χωρίς να γνωρίζετε τις επιλογές σας.

Ο προϋπολογισμός σας: Πόσα θέλετε να ξοδέψετε.

Προτού αρχίσετε να εξετάζετε τα στυλ, πρέπει να αποφασίσετε για τον προϋπολογισμό για την αγορά σας. Πόσα χρήματα θα μπορούσατε να ξοδέψετε; Τα ρολόγια μπορεί να κυμαίνονται από κάτω από 50 έως και πάνω από 50.000 ευρώ, ανάλογα με τα υλικά που χρησιμοποιούνται, τη μάρκα και άλλους παράγοντες.

Λάβετε υπόψη τα ακόλουθα καθώς ορίζετε έναν προϋπολογισμό για το ρολόι σας:

Τα πολυτελή ρολόγια ξεκινούν από περίπου 500 ευρώ. Αν θέλετε ένα μηχανικό ελβετικό ρολόι, θα ξοδέψετε τουλάχιστον 500 -1500 ευρώ. Τα πολύτιμα μέταλλα και διάσημα ονόματα σχεδιαστών ανεβάζουν την τιμή.

Μπορείτε ακόμα να βρείτε όμορφα ρολόγια κάτω των 500 ευρώ. Ιαπωνικές μάρκες κατασκευάζουν εξαιρετικά μηχανικά ρολόγια σε χαμηλότερες τιμές.

Τα κομψά, casual ρολόγια μπορεί να είναι πολύ οικονομικά. Μπορείτε να βρείτε όμορφα casual ρολόγια χωρίς μηχανικές κινήσεις με 100 ευρώ.

Τα περισσότερα ρολόγια δεν είναι καλή επένδυση. Σύμφωνα με τους New York Times, ελάχιστα ρολόγια vintage σχεδιαστών κάνουν μια καλή επένδυση, αλλά η αγορά είναι τόσο ασταθής, που ένας ερασιτέχνης συλλέκτης θα δυσκολευόταν να ανακτήσει τα χρήματα που έβαλε για την αγορά. Είναι καλύτερα να αγοράσετε ένα ρολόι γιατί σας αρέσει.

Οι επιλογές σας: Οι τύποι ρολογιών

Τα ρολόγια διατίθενται σε διάφορους τύπους ή στυλ και είναι σημαντικό να κατανοήσετε αυτές τις επιλογές προτού ψωνίσετε. Ο τύπος ρολογιού που είναι καλύτερος για εσάς εξαρτάται από τις ανάγκες, το στυλ και τον προϋπολογισμό σας:

 • Αθλητικά ρολόγια – Τα ενεργά αθλήματα επηρεάζουν αρνητικά ένα ρολόι και τα αθλητικά ρολόγια είναι ανθεκτικά και σχεδιασμένα για δραστηριότητα. Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν ρολόγια με σκληρή θήκη από τιτάνιο και ανθεκτικά στις γρατσουνιές καντράν. Επίσης, ψάξτε για βιδωμένες κορώνες και υψηλή αντοχή στο νερό.
 • Ρολόγια κατάδυσης – Εάν είστε δύτης, θα χρειαστείτε ένα ειδικό είδος ρολογιού που μπορεί να αντέξει την αυξημένη πίεση από το νερό. Διατίθενται στην αγορά ως “ρολόγια κατάδυσης”, αυτά ανεβάζουν την αντοχή στο νερό στο επόμενο επίπεδο και μπορούν να διαχειριστούν την τακτική έκθεση στο νερό.
 • Casual ρολόγια – Για καθημερινή χρήση, μπορεί να θέλετε ένα casual ρολόι. Αυτό μπορεί να διαθέτει ψηφιακή ή αναλογική οθόνη, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Στην ιδανική περίπτωση, ένα απλό ρολόι θα είναι πολύ άνετο.
 • Ρολόγια Χρονογράφοι. – Τα ρολόγια χρονογράφοι κάνουν πολύ περισσότερα από το να λένε την ώρα. Έχουν επίσης λειτουργίες χρονόμετρου και μερικές φορές λένε την ημερομηνία, τη φάση της σελήνης και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.
.
 • Ρολόγια σχεδιαστών – Από casual έως επίσημα, τα επώνυμα ρολόγια όπως η Cartier, σας δίνουν την ευκαιρία να θαυμάζετε την αγαπημένη σας μάρκα κάθε φορά που ρίχνετε μια ματιά. Αυτά τείνουν να είναι ακριβά, επομένως είναι καλύτερα αν έχετε σημαντικό προϋπολογισμό.
 • Ρολόγια με διαμάντια και χρυσό – Για τα καλύτερα ρολόγια υψηλής ποιότητας, επιλέξτε ένα χρυσό ή ασημί ρολόι με πινελιές διαμαντιών. Τα αυτά ρολόγια γίνονται συχνά οικογενειακά κειμήλια.
 • Επίσημα ρολόγια – Εάν χρειάζεστε ένα ρολόι για μια ειδική περίσταση, ένα επίσημο ρολόι μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή. Συνήθως, αυτά τα σχέδια είναι παρόμοια με τα επίσημα κοσμήματα σε στυλ.
 • Ρολόγια τσέπης – Για κλασική εμφάνιση, τίποτα δεν ξεπερνά ένα ρολόι τσέπης. Αυτά προσφέρουν άφθονο στυλ και σας επιτρέπουν να ελέγχετε την ώρα χωρίς την ενόχληση ενός ρολογιού στον καρπό σας.
 • Ρολόγια με κολιέ και βραχιόλια – Τα ρολόγια με κολιέ είναι μια άλλη διασκεδαστική εναλλακτική σε ένα ρολόι χειρός. Αυτά είναι καλύτερα ως αξεσουάρ, παρά για καθημερινή χρήση. Ιδανικό για επίσημες περιστάσεις, καθώς και για κάθε άλλη φορά που θέλετε ένα ιδιαίτερο ρολόι, βραχιόλι ή ρολόγια σε στυλ βραχιόλι είναι μια όμορφη επιλογή.

Τώρα που έχετε μερικές βασικές πληροφορίες και μια ιδέα για τον προϋπολογισμό σας, μπορείτε να ξεκινήσετε τις αγορές σας. Η επιλογή ενός ρολογιού που σας ταιριάζει είναι μια πολύ προσωπική απόφαση, επομένως χρειάζεται λίγη σκέψη.

1. Βρείτε το σωστό μέγεθος ρολογιού για τον καρπό σας

Μπορείτε συνήθως να προσαρμόσετε μια ζώνη ρολογιού, αλλά το καντράν ενός ρολογιού παραμένει στο ίδιο μέγεθος. Γνωρίζατε ότι η περιφέρεια του καρπού σας επηρεάζει πραγματικά το μέγεθος του καντράν του ρολογιού που σας φαίνεται καλό; Ευτυχώς, είναι εύκολο να επιλέξετε ένα μέγεθος ρολογιού που να είναι κολακευτικό, αν αφιερώσετε λίγα λεπτά για να το μετρήσετε. Θα χρειαστείτε μια εύκαμπτη μεζούρα για να το κάνετε αυτό. Απλώς μετρήστε την περιφέρεια του καρπού σας και, στη συνέχεια, αναζητήστε το μέγεθος του καντράν σε αυτό το εύχρηστο διάγραμμα μεγεθών ρολογιού.

Περιφέρεια Καρπού (Centimeters)Ιδανικό μέγεθος Καντράν
περίπου 16cm38mm και κάτω
περίπου 17cm38mm εώς 42mm
περίπου 18cm40mm εώς 44mm
περίπου 19cm44mm και πάνω
2. Σκεφτείτε πώς θα χρησιμοποιήσετε το ρολόι σας

Ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιείτε το ρολόι σας θα επηρεάσει επίσης την απόφαση αγοράς σας. Θα χρησιμοποιείτε το ρολόι σας κατά τη διάρκεια καταδύσεων ή πεζοπορίας; Θα φοράτε το ρολόι σας στο γραφείο; Θα είναι ένα βραδινό ρολόι αξεσουάρ για ειδικές περιστάσεις;

3. Σκεφτείτε το προσωπικό σας στυλ

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε ένα ρολόι είναι το προσωπικό σας στυλ. Ρίξτε μια ματιά στην γκαρνταρόμπα σας και σκεφτείτε το προσωπικό σας στυλ μόδας. Κάντε στον εαυτό σας μερικές ερωτήσεις:

Τα περισσότερα ρούχα σου είναι απλά; Αν ναι, μπορείτε να προτιμήσετε ένα μηχανικό ρολόι με κλασικό στυλ.

Σας αρέσει η vintage μόδα; Αν το κάνετε, υπάρχουν πολλά υπέροχα vintage ρολόγια εκεί έξω για να δοκιμάσετε. Θα μπορούσατε ακόμη να σκεφτείτε ένα ρολόι τσέπης αντίκα.

Υπάρχουν πολλά έντονα χρώματα και έντονα μοτίβα στην γκαρνταρόμπα σας; Εάν ναι, σκεφτείτε ένα απλούστερο ρολόι που δεν θα μάχεται για την προσοχή.

Διαθέτετε πολλά statement κομμάτια; Εάν έχετε πολλά λαμπερά κασκόλ ή έντονες γραβάτες, ίσως θέλετε ένα ρολόι που να έχει λίγη λάμψη.

Έχετε έναν συνδυασμό στυλ και επιπέδων επισημότητας; Εάν το κάνετε, θα πρέπει να επιλέξετε ένα ρολόι που ταιριάζει με οτιδήποτε, ένα απλό και κλασικό ρολόι.

4. Σημαντικά χαρακτηριστικά ρολογιού

Αφού αποφασίσετε για τον τύπο του ρολογιού που θέλετε, μπορείτε να προσδιορίσετε τα χαρακτηριστικά που είναι πιο σημαντικά. Θα μπορούσατε να εξετάσετε μερικά από τα ακόλουθα:

 • Ψηφιακά ή αναλογικά καντράν
 • Μεγάλα ή υψηλής αντίθεσης καντράν για εύκολη προβολή
 • Επίπεδο αντοχής στο νερό
 • Δυνατότητα προσαρμογής της μπάντας
 • Λειτουργία τροφοδοσίας μπαταρίας ή εκκαθάρισης
 • Λειτουργία χρονόμετρου
 • Βηματόμετρο ή άλλες χρήσιμες λειτουργίες
5. Δοκιμάστε το ρολόι πριν αποφασίσετε

Είναι καλύτερο να δοκιμάσετε το ρολόι πριν το αγοράσετε. Κάντε αυτές τις ερωτήσεις στον εαυτό σας:

 • Οι σύνδεσμοι του ρολογιού τσιμπούν το δέρμα σας με κάποιο τρόπο;
 • Είναι εύκολη η αλλαγή στη ζώνη του ρολογιού αν φθαρεί ή αν θέλετε μια διαφορετική εμφάνιση;
 • Πόσο εύκολο είναι να προσαρμόσετε τη ζώνη στο χέρι σας;
 • Είναι πολύ βαρύ το ρολόι;
 • Είναι πολύ ογκώδες;
 • Αν είναι ρολόι τσέπης ή ρολόι κοσμήματος, είναι άνετο στη χρήση και όχι πολύ βαρύ;

Ένα ρολόι που θα αγαπάτε για πολλά χρόνια

Τελικά, το καλύτερο ρολόι για εσάς είναι αυτό που σας αρέσει πολύ. Εάν επιλέξετε ένα ρολόι που έχει τα χαρακτηριστικά που χρειάζεστε, ταιριάζει με τις περιστάσεις που θα το φοράτε και είναι άνετο, θα έχετε ένα ρολόι που θα λατρέψετε για τα επόμενα χρόνια.

Author giorgos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.